Beauty Baby That's all

8 tips voor prachtige gezonde lokken

Lang, gezond en pluisvrij haar dat wil toch iedereen? Ik in ieder geval wel. Ik heb my whole life moeten sparen voor de manen die ik nu heb dus ben ik daar het liefst heel zuinig op. Dit betekent dat ik lief moet zijn voor m’n haar en met wat kleine tips kom je al een heel eind. Natuurlijk deel ik deze graag met jullie.

  1. Prinsesje op de erwt.

Iedereen weet inmiddels dat het niet goed is om ’s nachts met een elastiek in te slapen. Inmiddels kan het allemaal weer met de elastiekjes die lijken op een draad van een vintage telefoon en is dit geen issue meer. Maar wist je ook dat een satijnen kussensloop wonderen doet voor je lokken? Hierdoor breekt je haar minder snel af en voelt het mega zacht aan de volgende dag. You should try this ;-)

  1. Gouden borstel, gouden manen.

Dé ‘Mason Pearson’ wordt niet voor niets ‘de Ferrari onder de borstels’ genoemd. Naast dat deze perfect is voor het touperen van het haar geef het m’n haar ook een fijn glansje en zit het gelijk volumineus. Ondanks mijn extreem lage pijngrens, ik begin namelijk al te piepen voordat iemand m’n haar heeft aangeraakt haalt deze borstel de klitten zachtjes uit m’n haar. M’n zusje moet altijd zo lachen als ik mijn haar borstel met deze extreem fancy borstel. Ze noemt het m’n haar aaien en ziet het meer als een hoofdmassage dan een borstel die ook werkelijk z’n werk doet. Gelukkig weet ik beter en zit deze borstel standaard in m’n tas.

  1. Don’t overdo the cleaning

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit het moeilijkste vind. Ik hou er toch wel echt van om mijn haar elke ochtend lekker te wassen zodat ik weer lekker fris en fruitig voor de dag kan komen. Maar ook al voelt het wel zo, dit is heel slecht voor je haar. Je haalt telkens het bescherm laagje van je haar eraf door het te wassen en dit zorgt ervoor dat je haar sneller breekt en uitdroogt. Niet doen dus!

  1. No heat baby

Geen stijltangen, krultangen of föhnborstels gebruiken. Gelukkig ben ik wel de laatste die dit zou doen. Als ik namelijk eens probeer een föhn borstel te gebruiken lijkt het meer alsof m’n haar wordt opgegeten dan dat ik een daadwerkelijke Marlyn Monroe look ermee creëer. ;-)

  1. Laat je vriend het werk doen

Misschien een tip waar je niet zo snel aan denkt maar wat wel onwijs goed is voor je haar (en voor je zelf!). Want waarom zou je je haar zo goed verzorgen en je hoofdhuid laten voor wat het is? Door zelf je shampoo én conditioner goed in te masseren in plaats van zomaar een boel shampoo over je haar heen te aaien stimuleer je de bloedsomloop waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen naar de haarfollikels worden toegevoerd. Dit stimuleert de haargroei en gaat haaruitval tegen. Je kan natuurlijk ook je vriend ’s avonds vragen of die je even een hoofdmassage geeft door jullie binge watch serie door.

  1. Cut it babe

Beschadigd haar is moeilijk te herstellen. Bezoek dus de kapper elke zes weken om gespleten haarpunten te laten knippen voor gezonde lokken. Ga wel naar een kapper die je 100% vertrouwd zodat ‘Alleen de dode puntjes’ ook echt alleen de dode puntjes zijn.

  1. Summer Secret

Een makkelijk toe te passen tip is je haar nat maken voordat je het zwembad induikt. Zo zorg je ervoor dat je haar minder chemicaliën uit het chloor opneemt. Nu de zomer eraan komt helemaal handig. Mocht er geen douche of iets in de buurt zijn, een flesje Evian doet ook wonderen. You are welcome.

  1. Miracle

Als laatste tip raadt ik je de ‘Miracle Keratin’ spray aan van Keune. Een paar sprays in handdoek droog haar na het wassen en het wordt onwijs zacht en glanzend. Daarnaast borstel je zo je klitten eruit mocht je geen Mason Pearson in je bezit hebben dan is dit echt een must ;-)

Geef een reactie

Top this week