Lifestyle That's all

Party with Villa Massa

Oh oh Limoncello, wat een heerlijk drankje ben je toch. Je doet me denken aan mijn heerlijke vakantie in Italië, aan die keer dat ik nog te boozy was om uberhaupt m’n eigen voordeur los te krijgen en aan die keer dat ik een taart van je heb gemaakt voor de verjaardag van vriendlief. Limoncello maakt mij blij want die fles gaat áltijd los bij de leukste momenten. Wel moet je de limoncello van Villa Massa hebben. Dat is de beste, punt.

Nou deel ik natuurlijk graag met jullie hoe ik nou zo’n verdomd lekkere taart op tafel tover.

  1. Week de gelatine 5 minuutjes in koud water. Smelt de boter en maal de cantuccini koekjes fijn in een keukenmachine (of gewoon in een plastic zak doen en voorzichtig in kleine kruimels slaan). Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met een lepel. Zet tot gebruik even in de koelkast.
  2. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Doe het sap met de limoncello in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de gelatine toe en laat al roerend oplossen.
  3. Meng de kwark met de mascarpone en suiker in een grote kom met de opgeklopte slagroom. Voeg het limoncellomengsel toe en schenk in de springvorm. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Wil je het een beetje insta-proof eruit laten zien garneer je taart dan met citroenrasp.

Bron: Appie

 

Geef een reactie

Top this week