& Other stories Lifestyle That's all

Sophisticated Home

Geef mij pinterest + search “Piet Boon” en ik ben de hele middag zoet. Je kan toch de hele dag wegdromen bij het bekijken van die prachtige interieurs?! In februari gaan wij ons nieuwe paleisje inrichten en daarvoor is nodige wooninspiratie essentieel. Zo ben je de hele tijd bezig met keuzes maken over kleuren, vormen, grootte. Maar hoe geef je je huis nou echt een luxe uitstraling? Ik vond deze 6 tips op amayzine.com geschreven door Peggy.

1. KIES VOOR ÉÉN GROOT STUK.
Al die kleine souvenirs en rommelige hippie-trofeeën die je meenam uit Ibiza zijn natuurlijk leuk, maar luxer wordt het er niet van. In een doos met die rommel. Kies een groot kunstwerk dat het focuspunt in je woonkamer wordt.
Nee, duur hoeft dat niet te zijn. Je kunt prachtige kunstwerken downloaden via www.rijksmuseum.nl/rijksstudio. Ja, dat mag. Als je die mooi laat drukken, bijvoorbeeld op behangstroken zoals ik laatst in VT Wonen zag, kun je die weer inlijsten. Het Amerikaanse tijdschrift Good Housekeeping had ook een goed idee. Download een groot kunstwerk, laat het bij een speciaalzaak afdrukken en hak het kunstwerk in drie delen die in grote Ikea-lijsten passen. Zo heb je een triptiek schilderij. Dat is de laatste jaren erg in en dat snap ik, want het geeft meteen een twist aan je kunstwerk.

2. CRISPY LAKENS
Je kunt zelf natuurlijk enorm in de weer gaan met stijfsel en enorm ingewikkeld gaan strijken, maar ik breng elke week een lakenpakket naar de stomerij. Ik krijg het krakend van versheid terug, en ik waan me elke avond weer in de suite van een vijfsterrenhotel. Kost 12 euro, daar ga je zelf toch niet voor lopen rommelen?

3. DE JUISTE ACCESSOIRES
Zorg voor actuele tijdschriften en een mooie geurkaars. Die van Baobab zijn het allersjiekst vind ik. Die branden ze ook bij de Hermès-winkels dus dan weet je dat je goed zit.

4. OPRUIMEN, OPRUIMEN, OPRUIMEN
De goedkoopste tip met een luxegevoel: opruimen. Zorg voor een soort borden, dezelfde glazen en bestek. Alles wat je niet vaak gebruikt, mieter je weg. Alle andere dingen orden je. Opgeruimde kasten, gestreken lakens en geen vaat op het aanrecht.
Je zult zien hoe groot en luxe alles oogt als je er even flink met de bezem doorheen gaat.

5. CREËER EEN ILLUSIE
Op Harpersbazaar.com las ik over een interieurstyliste die de kamer optisch deed groeien met grote kleden. Je kunt zelfs meerdere kleden aan elkaar laten naaien. Als zo’n rijk, groot kleed helemaal aan de achter- en zijkant onder je bank vandaan komt, lijkt je kamer groot en luxe. Een spiegel achter de bank geeft een nog ruimer effect.

6. PLAID
Drapeer een allermooist kasjmier plaid op je bank. Heerlijk om op een chilly avond onder weg te kruipen, maar het is ook een accessoire dat je bank een lift geeft. Zelfs als jij er niet onder ligt.

BRON: www.amayzine.com

Geef een reactie

Top this week