Mommy Time That's all

Guestblogger Frontrowmum/ Daddy’s girl

Is zwanger zijn een trend? Het lijkt wel alsof er een babyboom is onstaan in mijn vriendenkring. Ik zelf wil er nog even niet aan denken. Maar ik kan me voorstellen dat tussen mijn doelgroep een paar hot momma’s zitten die er wel graag over lezen. Daarom heb ik mijn lieve vriendinnetje aka hot momma herself ingeschakeld om jullie te voorzien van maandelijkse bla bla over baby’s, moeder zijn en er ondertussen ook nog eens smoking hot uitzien. Bij deze, de nieuwe gastblogger van Daphisticated genaamd: Frontrowmum.

Guestblogger

Opvoeden… Tjah, dat is nogal een dingetje. Hoe breng je je kindje normen en waarden bij en voor welke normen en waarden kies je? Wat geef je mee wat jij ook van je ouders hebt meegekregen en wat doe je bewust anders? Het opvoeden van een kind is in mijn ogen niet zomaar iets. Ook hebben jij en je partner waarschijnlijk verschillende ideeën hierover en is het belangrijk om samen op één lijn te zitten (of te komen). Het echte opvoeden is voor ons nog niet begonnen, dus we hebben nog even de tijd om er over te bakkeleien, maar de grote lijnen zijn voor ons al wel duidelijk. Hoezo is het echte opvoeden nog niet begonnen denk je misschien? Nou, er wordt gezegd dat een kindje vanaf 6 maanden bewust dingen mee krijgt en door heeft. Daarvoor natuurlijk ook al wel, maar dan zou ze niet met opzet bepaalde dingen doen of uitproberen. Om een voorbeeld te noemen ter verduidelijking: vanaf zes maanden heeft je kleine in de gaten dat jij weg gaat en kan hij/zij daar om gaan huilen, hij heeft dan in de gaten dat als hij huilt jij weer terug komt. En hey, dat is leuk!

Onze dochter is echt papa’s prinses. Mijn vriend was door het dolle heen toen hij hoorde dat ik in verwachting was van een meisje. Tegenwoordig krijgt de kleine bij thuiskomst van vriendlief eerst alle aandacht en daarna kom ik… Ja, ik ben een plaatsje opgeschoven ;-) Ik weet nu al hoe het gaat als Costes straks dingen voor elkaar wil krijgen: dan gaat ze naar haar papa, want van papa mag het wel.

In principe is er niets mis met een dochter die een klein beetje verwend wordt door haar vader, want daarvoor hebben vaders dochters. Ik vind het ook ontzettend leuk om te zien hoe trots mijn vriend is op haar. Wel hebben we nu al afgesproken dat we het belangrijk vinden om haar bij te brengen dat je altijd dankbaar moet zijn voor de dingen die je krijgt en niets vanzelfsprekend is. We vinden het belangrijk dat ze leert inzien wat de waarde is van geld en dat je hier iets voor moet doen. Ze zal later dus zelf moeten sparen voor haar eerste designertas ;-)

Geef een reactie

Top this week